EINDTIJDKLOK

Ontwikkelingen en gebeurtenissen in de eindtijd

Voedsel voorraad

shelf-life-food-storage-01

Sla een voorraad voedsel in blik en bokalen, en gevriesdroogd voedsel in, dat jaren goed blijft. Conserven kun je gewoon kopen in de supermarkt. Je kunt bijvoorbeeld ook rantsoenen van het leger inslaan. Hieronder de MRE of ‘Meal Ready to Eat’, van het Amerikaans leger. Eén zo’n zakje bevat één volledige maaltijd. Moet gewoon opgewarmd worden. Blijft echter niet zo lang houdbaar.

mre

Dan heb je bijvoorbeeld ook rantsoenen van het Frans leger. Daarin zitten o.a. ook waterzuiveringstabletten en vuurtabletten om je eten op te warmen. Rantsoenen kun je doorgaans op tweedehands websites kopen. Dat blijft jaren goed.

2010061512045319ae

Wat ik aanbeveel zijn NRG-5 noodrantsoenen. Dat zijn doosjes van 500 gram met 9 repen. De repen bestaan uit graan, mout, suiker, plantaardige olie en eiwitten en vitaminen en mineralen. Deze zijn meer dan 10 jaar houdbaar en één persoon kan met een volle doos (25x 500g) een maand verder.

nrg-5-noodrantsoenen-doos-24-stuks-a-500-gram-1117-700x700

Site waar je deze noodrantsoenen en ander survivalvoedsel kan kopen: http://www.noodzaken.nl/lang-houdbaar-voedsel

Andere interessante site: http://shop.conserva.de/en/

Zorg natuurlijk ook voor voldoende drinkwater. Dat hoeft geen honderden liters te zijn, maar zorg toch dat je een aantal weken verder kunt.

10702494-closeup-image-of-mineral-water-bottles-in-grocery-store

%d bloggers liken dit: