Enkele van de laatste ontwikkelingen:

26/05: De Chinese Minister van Buitenlandse Zaken hekelde de “extreem gevaarlijke beweging” van de VS, die FIM-92 Stinger raketten leverde aan Taiwan. Nadat de raketten waren aangekomen, stegen 21 Chinese gevechtsvliegtuigen op, en vlogen richting het eiland. Daarnaast voeren ook 11 Chinese oorlogsschepen richting Taiwan. (Bron: Global Times)

30/05: Dinsdag begon een grootschalige twee weken lange militaire oefening in Israël, waarbij een oorlog op meerdere fronten wordt gesimuleerd. De Israëlische Minister van Defensie had een ontmoeting met de Amerikaanse Generaal Michael Kurilla, van CENTCOM (het Centraal Commando). De oefening is ook bedoeld om te plannen voor een potentieel conflict met Iran. (Bron: Jpost)

30/05: Nadat de spanningen in Kosovo/Servië escaleerden de afgelopen dagen, zal de NAVO 700 extra troepen naar Kosovo sturen, terwijl Rusland Servië steunt. De Servische president waarschuwde reeds voor het uitbreken van een “groot conflict”. (Bron: TASS (1) (2))

31/05: Dmitry Medvedev, de vicevoorzitter van Ruslands Nationale Veiligheidsraad, verklaarde gisteren dat het VK een ‘onverklaarde’ oorlog voert tegen Rusland, en dat Britse ambtenaren die betrokken zijn bij de oorlog, gezien kunnen worden als “legitieme militaire doelwitten”. Impliciet verklaarde hij (als spreekbuis van het Kremlin) dus Londen een militair doelwit. Hij voegde eraan toe dat de situatie van het VK kan bestempeld worden als ‘in oorlog zijnde’. De opmerkingen kwamen er nadat het VK de recente drone-aanvallen op Moskou had gerechtvaardigd. (Bron: TASS)

31/05: Vandaag werden er naast nog enkele andere oorlogsbodems, voor het eerst twee Chinese amfibie-landingsschepen gespot nabij Taiwan. (Bron: Global Times)