Terwijl Wit-Rusland reeds z’n nucleaire wapens heeft ontvangen van Rusland, volgens de president “bommen drie keer krachtiger dan die van Hiroshima’, waarschuwt Poetin voor de verdere inmenging van de NAVO in het conflict in Oekraïne:

“Rusland zal deze oorlog eindigen door wapengeweld, het hele territorium van het voormalige Oekraïne bevrijden van de VS en de Oekraïense Nazi’s. Er zijn geen andere opties. Het Oekraïense leger van de VS en de NAVO zullen verslagen worden, ongeacht welk type nieuwe wapens het ontvangt van het Westen. Hoe meer wapens er zijn, hoe minder Oekraïners en wat eens Oekraïne was, zal overblijven.

En hij benadrukte:

“Directe interventie van de Europese legers van de NAVO zal de uitkomst (van de oorlog) niet veranderen. Maar in dit geval zal het vuur van oorlog heel Europa omvatten. Het lijkt erop dat de VS daar ook klaar voor is.”

Kurt Volker, Ambassadeur van de VS bij de NAVO van 2008-2009 en voormalige speciale Amerikaanse vertegenwoordiger voor de Oekraïne Onderhandelingen, zei in een interview op 15 juni dat “Oekraïne onmiddellijk F-16’s A-10 aanvalsvliegtuigen, en lange-afstands ATACMS raketten zou moeten krijgen”. Hij zei dat het Westen de wapenleveringen zou moeten opvoeren en versnellen, zodat Oekraïne sneller kan ‘zegevieren’.

Bron: Zero Hedge; Ukrinform