Er zijn meer dan 400 bosbranden in Canada momenteel, met ruim 250 branden die niet onder controle zijn. In de reguliere media wordt gesproken over hoe erg de bosbranden zijn, en hoe uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Verder wordt erop gehamerd dat de ‘klimaatverandering’ hier mee te maken heeft, en dat er dus snel maatregelen nodig zijn… Maar wat men er niet bij vertelt is dat de meeste van die branden op exact hetzelfde tijdstip begonnen – zo is te zien op satellietbeelden – en dus ongetwijfeld aangestoken zijn.

De hoeveelheid branden die op hetzelfde moment begonnen tonen dat het om een groot gecoördineerde actie gaat. Ideaal uiteraard voor WEF-marionet Trudeau om een ‘klimaatcrisis’ uit te roepen.

Dit zijn satellietbeelden van Quebec op 2 juni:

Er begonnen die dag meer dan 100 branden in de provincie. De bewering dat de branden begonnen door ‘blikseminslagen’ gaat hier zelfs niet op, want het was helder weer toen de branden begonnen op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag, in heel de provincie. In Quebec zijn de bosbranden op nog nooit eerder geziene schaal.

Bijkomend is ook dat vrijwillige brandweerlieden in Canada niet opgeroepen worden om mee te helpen de branden te bestrijden.

Sommigen suggereren dat deze bosbranden samen met de vele treinongevallen in de afgelopen maanden waarbij land en waterbronnen zwaar vervuild raakten, dienen om mensen vanuit het platte land (waar mensen nog in zekere mate zelfvoorzienend en onafhankelijk zijn) te relocaliseren naar stedelijke gebieden (‘smart cities’, die vol hangen met camera’s, etc.), om de bevolking beter te kunnen controleren. Verder is het ook handig in het huidige ‘klimaatcrisisverhaal’ om diverse beperkende maatregelen af te kondigen, “om het klimaat te redden”.

Bron: Infowars