Een opinieartikel van (voormalig) lector gezondheidswetenschappen aan de Hasseltse hogeschool PXL Sam Brokken. Brokken werd in april dit jaar ontslagen uit zijn functie na een debat met epidimioloog Pierre Vandamme in het VRT-programma de Zevende Dag, omdat hij het Covid-19-vaccin durfde in twijfel trekken.

Vermits wetenschappelijk nu meer en meer blijkt dat vaccins nog nauwelijks bijdragen wordt dit nogmaals bevestigd door een nieuwe preprint. Na 6 maanden vinden onderzoekers zeer beperkte, tot geen antistoffen meer na het toedienen van Pfizer. Een reden te meer om de prik er opnieuw bij iedereen in te duwen, vergeet de 4,4 miljard dosissen niet die nog op u wachten.

Ondertussen nog een ander artikel dewelke aantoont dat de prik de virale lading niet beperkt. De virale lading blijkt na infectie even hoog bij geprikten als niet-geprikten en ook geen verschil merkbaar tussen asymptomatische en symptomatische patiënten.

Voor dat uzelf in euforie uitbarst en ook roept: “ziede nu wel”… even gas terugnemen.

Vermits er 4,4 miljard dosissen moeten worden geprikt (voldoende om elke EU-onderdaan er zes te geven). Wetende dat het vernietigen van ongebruikte spuiten vele malen meer kost dan ze te produceren… voelt u hem al?

Neem daar nog eens bij dat al lang blijkt en steeds wordt herbevestigd dat de prikken maar een beperkte tijd helpen én dat nu ook blijkt dat het zelfs de virale lading niet kan verminderen… dan hebben alle regeringen alle tools in handen om dit in hun voordeel te buigen.

Waarom zien we dan nu versoepelingen doorheen gans de EU ontstaan? Wel, het corona-verhaal ligt volledig op zijn achterste. De Delta-variant is endemisch geworden, de mortaliteit ligt 65-70% lager dan bij de Alpha- en Bèta (zie voorgaande analyse op basis van de UK-cijfers).

Die vierde golf wil maar niet op gang komen, dus moet er ingezet worden op… ‘besmettingen’. Er is maar één manier om dat te faciliteren en dat is? Alles opengooien!

Een bevriend microbioloog zei me vorige week: “Geef het twee weken met een temperatuur onder de 10 graden en we zijn opnieuw vertrokken.” Als het klimatologisch wat mee zit zullen we eind oktober wel zo ver zijn. Dan massaal testen en de eerste stijging zal in november merkbaar zijn… en dan zullen veel maatregelen alweer kunnen ingevoerd worden.

Daartegen zijn de 65-plussers al gevaccineerd met de booster en kan men het opnieuw verkopen aan de lagere leeftijdscategorieën met als motto: “Geen derde spuit? Geen QR-code meer.”

Ook dit laatste kunnen ze op dit moment niet meer verantwoorden, de wetenschap heeft dat hele verhaal ondertussen onderuit gehaald. Daarvoor hebben ze nog tijd nodig om na te gaan hoe ze dat gaan opvangen… ah, wacht.

Wat las ik deze week op VRTNWS bij monde van de groten der aarde bij de VN: ‘het klimaat was prioriteit’, juist. Misschien kan die QR-code nog wel van pas komen.

Geniet van uw tijdelijke vrijheid. Met Kerstmis zullen de kaarten en de kalkoen vermoedelijk anders op tafel liggen.

Sam Brokken

Bron: Artsen voor vrijheid