Gisteren lagen enkele van ’s werelds grootste apps en websites, inclusief die van banken en luchtvaartmaatschappijen, plat binnen de tijdspanne van een paar uur. Volgens DownDetector trof de blackout onder meer Twitter, Reddit, Facebook, Instragram, SnapChat, Whatsapp, Gmail en ook grotere instellingen hadden problemen, zoals Bank of America, Southwest Airlines, LinkedIn en de cryptomuntsite Coinbase.

De tracking website merkte op dat de problemen bij Facebook de “grootste uitval die we ooit gezien hebben op DownDetector”, met “meer dan 10,6 miljoen problemen die van over de hele wereld werden gemeld.” Facebook en Instagram lagen meer dan 6 uur plat. Ook Chatapps zoals Zoom, Telegram, Whatsapp, hadden problemen, en ook Gmail lag even plat.

De oorzaak van de wereldwijde uitval werd niet bekend gemaakt. Bij Facebook zou het om problemen met de DNS (Domeinnaamsysteem) geweest zijn. Maar dat andere apps en websites die niets met Facebook te maken hebben plots op hetzelfde moment ook in de klappen delen, kan geen toeval zijn.

Klaus Schwab van het World Economic Forum “waarschuwde” de wereld reeds in 2020 voor een “grootschalige cyberaanval” op infrastructuur en grote instellingen waaronder banken, waarbij de covid-19-crisis eruit zou zien als een ‘kleine storing’.

Op 8 juli 2020 werd Cyber Polygon 2020 onder meer bijgewoond door de Britse oud-premier Tony Blair, WEF-baas Klaus Schwab en de Russische premier Michael Misjoestin. De simulatie doet uiteraard erg denken aan de pandemiesimulatie Event 201, dat enkele maanden vóór het begin van de coronacrisis werd gehouden. Schwab vertelde de wereld op 8 juli 2020:

We weten allemaal dat we onvoldoende aandacht besteden aan het beangstigende scenario van een omvangrijke cyberaanval, die de stroomvoorziening, transport, dienstverlening in ziekenhuizen, onze samenleving als een geheel tot een complete stilstand kan brengen. De Covid-19-crisis zou in dit licht gezien worden als een kleine storing in vergelijking tot een grote cyberaanval.

Klaus Schwab, World Economic Forum

Uiteraard zal die komende enorme cyberaanval of ‘cyberpandemie’ zoals die op de website van het WEF wordt genoemd, artificieel zijn (net zoals de energiecrisis artificieel is doordat men CO2 taksen sterk verhoogt en de gasvoorraden niet aanvult). Het gevolg zal zijn dat de wereld voor bepaalde tijd zonder internet zal zitten (een zogenaamde ‘cyberlockdown’), wat een enorme chaos in de maatschappij, en een grote financiële crisis zal veroorzaken.

Zoals we reeds in juni hebben uiteengezet, kan (zal) dit door het Westen als een oorlogsdaad bestempeld worden, en zal met de vinger naar China en Rusland gewezen worden. Dan is de derde wereldoorlog niet meer veraf.

Bron: RT