De voortdurende nucleaire vooruitgang van Iran zou Israël geen andere keuze kunnen laten dan een preventieve aanval, zei stafchef van het Israëlische leger, Luitenant-Generaal Herzi Halevi dinsdag.

“Iran heeft de laatste jaren meer dan ooit vooruitgang geboekt met het verrijken van uranium,” zei hij. “We kijken goed naar de verschillende arena’s die deel uitmaken van de weg naar nucleaire capaciteiten. Er zijn negatieve potentiële trends aan de horizon die zouden kunnen leiden tot [ons] optreden. Wij hebben de capaciteiten.”

Iran is betrokken bij “alles om ons heen en bij iedereen die tegen ons is”, inclusief strategie, inlichtingen en financiering, zei Halevi. “Wij hebben het vermogen om Iran aan te vallen. Wij houden ons niet afzijdig van wat Iran om ons heen probeert te doen. Iran kan zich ook niet afzijdig houden van wat wij tegen het land kunnen doen.”

Toegespitst op de vele bedreigingen waarmee Israël wordt geconfronteerd, zei Halevi dat als het Israëlisch leger zich in een oorlog met meerdere fronten bevindt, zij haar vijanden op alle fronten veel harder zal treffen. Dit zou nodig zijn om de hogere complexiteit van gevechten op meerdere fronten aan te kunnen, zei hij.

Bron: Jpost

Advertentie