De escalatie van het conflict rond Taiwan kan in augustus plaatsvinden te midden van het mogelijke bezoek van de Amerikaanse House Speaker Nancy Pelosi aan het eiland, zegt Vasily Kashin, senior onderzoeker aan het Instituut voor Studie van het Verre Oosten van de Russische Academie voor Wetenschappen en directeur van het Center voor Uitgebreide Europese en Internationale Studies aan de HSE University in Moskou.

“Mocht het bezoek plaatsvinden, dan zien we mogelijk een escalatie van de situatie rond Taiwan en een escalatie van het conflict,” aldus Kashin, die eraan toevoegde dat we een mogelijk een “nogal gevaarlijke ontwikkeling van de gebeurtenissen zien”.

“Hoogstwaarschijnlijk zal het niet onmiddellijk gebeuren. Er zal een periode van escalatie zijn, die tot enkele weken kan duren, wanneer verklaringen zullen worden afgelegd, enkele militaire stappen zullen worden ondernomen, als pogingen om een ​​of andere partij te intimideren”, zei hij. Hij sprak ook over een mogelijke blokkade van Taiwan.

Tegelijkertijd wees de deskundige erop dat het op dit moment geen gunstig moment is voor de VS om een ​​aanval op Taiwan uit te voeren, omdat grote Amerikaanse troepen worden omgeleid naar Europa te midden van het conflict rond Oekraïne. Maar de VS kan ook nu het conflict uitlokken, omdat wachten wellicht geen optie is (in hun plan).

“Het is een dreiging van een grootschalig militair conflict met betrokkenheid van het hele spectrum van oorlogscapaciteiten op zee, en de mate van onzekerheid in dergelijke conflicten is bijzonder hoog.”

Eerder meldden de media dat de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Pelosi – de op twee na hoogste functionaris in de Amerikaanse staatshiërarchie – van plan is om begin augustus Taiwan te bezoeken. Dit werd gemeld door The Financial Times en Politico. China reageerde furieus op die geruchten en dreigde met harde maatregelen. De VS stuurde ondertussen al een vliegdekschip richting de Zuid-Chinese Zee.

Ook andere analisten waarschuwden dat het bezoek van Pelosi het vuur aan de lont kan steken. Het Chinese Volksbevrijdingsleger hield afgelopen maanden reeds diverse militaire invasie-oefeningen nabij Taiwan. Rusland heeft reeds verklaard dat het de invasie van Taiwan door China volledig zal steunen.

We schreven reeds in juni:

Dit toont de hypocriete geopolitieke houding van zowel Rusland als het Westen aan: Rusland moedigt “separatisme” aan in het oosten van hun buurland, en helpt ze zich af te scheuren met militair geweld, terwijl het tegen het “separatisme” van Taiwan is, dat in het geheel niet bij Communistisch China wil horen, en zal de verovering door de CCP steunen. Het Westen steunt de onafhankelijkheid van de Republiek Taiwan, maar is tegen de onafhankelijkheid van de republieken Donetsk en Luhansk…

Zo zie je wat voor een ‘komedie’ dit alles eigenlijk is. Een ‘komedie’ die helaas veel mensenlevens zal kosten, en zal leiden tot WOIII, het verschijnen van de Antichrist en de vorming van de NWO (met een ene-wereldregering). Neen. In dit conflict zijn er geen “goeden en slechten”. Niemand is te vertrouwen, en geen enkele wereldleider is onze “vriend.”

Bron: TASS